Картофена тарта със спанак, коприва и яйца
Продукти:
1кг. картофи
250гр. спанак
1кг. картофи
250гр. спанак
250гр коприва
1 ч.ч. натрошено сирене
3бр. яйца
3бр. сварени яйца
1 ч.ч. натрошено сирене
3бр. яйца
3бр. сварени яйца
пресен лук
скилидки чесън
копър
сол
Приготвяне:
Спанака и копривата се сотират и отцеждат,към тях се добавят две яйца,половината чаша сирене,нарязания на ситно чесън,копър,нарязаната бяла част от лука,сол и се обърква..Картофи се сваряват намачкват се и се оставят да поизстинат малко.Към тях се добавя едно яйце,останалото сирене,зелената част на пресния лук,сол и се обърква добре.На дъното на тавичката,се слага хартия за печене.Разстила се картофената смес,така че да образува борд,изсипва се спанака и копривата.Трите сварени яйца се нарязват на половинки.Подреждат се върху спанака/копривата,като леко се притискат.Пече се в умерена фурна до порозовяване.Може да се сервира със кисело мляко или млечно-чеснов сос.
скилидки чесън
копър
сол
Приготвяне:
Спанака и копривата се сотират и отцеждат,към тях се добавят две яйца,половината чаша сирене,нарязания на ситно чесън,копър,нарязаната бяла част от лука,сол и се обърква..Картофи се сваряват намачкват се и се оставят да поизстинат малко.Към тях се добавя едно яйце,останалото сирене,зелената част на пресния лук,сол и се обърква добре.На дъното на тавичката,се слага хартия за печене.Разстила се картофената смес,така че да образува борд,изсипва се спанака и копривата.Трите сварени яйца се нарязват на половинки.Подреждат се върху спанака/копривата,като леко се притискат.Пече се в умерена фурна до порозовяване.Може да се сервира със кисело мляко или млечно-чеснов сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар