Пиле по китайски
Месото се нарязва на кубчета или ивици ,както предпочитате.Слага се в марината -соев сос ,мед,ром/аз слагах на око ,но трябва да са еднакви пропорции/ ,пример 1к.ч. соев сос,1к.ч.мед,1к.ч.ром....всичко това зависи все пак от количеството месо/това е долу горе за 700-800гр месо/.Престоява най малко половин час в хладилник.Нарязват се зеленчуци...пиперки,морков,лук,чесън на ивици или по големи парчета.Аз сложех и черна гъба от тази сухата ,която във вода после набъбва и соеви кълнове.Значи първо слагам месото да се запържи в няколко капки олио,като предварително тиганът/дълбок,ако имате уок тиган ,най-добре в него/... е много загрят без нищо в него.Слагам месото с непрекъснато бъркане да се пържи около 2мин.,добавят се зеленчуците.Бърка се непрекъснато около 2мин още ,след което добавих 2-3с.л. сладко кисел сос и парчета ананас.И бъркам още около 1-2мин и е готово ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар