Добре дошли ,приятели добри!!!

Здравейте

Добре дошли в моя блог!Хобито ми е да готвя :))...правя го с удоволствие и парченца любов:))) ....Заповядайте в моето царство на черпака...вземете по хапка и се насладете заедно с мен на вкусотиите в моята кухня :)))

четвъртък, 25 февруари 2010 г.


черни гъби и сребърни ушички

зелена салата

пържени филийки

супа топчета

пача само с ушички

фондю...импровизация

баница със свинска пържолка

свинска пържола и наденички

мусака

пилешка супа

Спагети с доматено сосче


Черен дроб и далак на скара със сребърни ушички/гъби/ и черни гъби


Суши с авокадо и червена херинга

събота, 13 февруари 2010 г.

десерт "нежен вкус"
Продукти:кисело мляко,кафеви от тези с дупка бисквити,сметана,течен шоколад,и шоколад за поръсване.
Натрошаваме 2-бисквити в една купичка ,отгоре слагаме кисело мляко,течен шоколад.Повтаряме бисквита,кисело мляко и течен шоколад,накрая слагаме сметана отгоре и поръсваме с натрошена бисквита и настърган шоколад.Престоява в хладилник поне 1ч.

овкусени пилешки крилца


салата с ролца от раци
Продукти:Ролца от раци едно пакетче,кисели краставички,царевица,кашкавал,2-3 с.л.кисело мляко,1-2 с.л.майонеза,черен пипер,уни сос,копър.Всички продукти се нарязват по желание на дребно,... едро ..на дълги ивици и се объркват с майонезата ,киселото мляко и подправките.Охлаждаме в хладилник 20-30мин.

солена палачинка
Правим палачинки и във всяка слагаме кисели краставички,някакъв салам,кашкавал,пожелание може и друго.Завиваме ги поръсваме обилно с кашкавал и запичаме в фурната ,до зачервяване на кашкавала.

пържола с картофена салата

петък, 12 февруари 2010 г.

пилешки дробчета с лук

франзелка със сирене бри и манго

Вземаме една франзела със сусам ,нарязваме и леко я препичаме.Отгоре слагаме парче сирене бри и манго.Сервираме.

картофки с ребърца
Картофите ги обелваме и нарязваме на по едри парчета.Нарязваме хрущялните ребърца на едри парчета.Объркваме ги като добавяме черен пипер,чубрица,уни сос,вегета,масло.Слагаме вода и ги покриваме с фолио и печем .Почти като са готови картофките махаме фолиото да се зачервят.

десерт"кокошо дупе"
Продукти:чипс от тесто с канела,кафеви бисквити с дупка ,кисело мляко,сметана,шоколадов крем на Д-р Йоткер,шоколад за поръсване.
Натрошаваме малко от чипса на дъното на купичка,отгоре натрошени бисквити,кисело мляко,бисквити,крема,сметаната и украсяваме с настърган шоколад и парчета чипс.Престоява около 1ч в хладилника.

шоколадови мъфини с майонеза

шоколадово сърце с майонеза

понеделник, 8 февруари 2010 г.


сладка тухличка
Продукти:300гр сирене крема или филаделфия,100гр меко масло,100гр пудра захар/може и повечко от нея/,2бр.банана,бисквити бели и кафеви/може и само един вид/,прясно мляко за потапяне на бисквитите,стафиди/пожелание,аз сложих/.За отгоре,ако е останал от крема с него,ако не разтопен шоколад или течен шоколад нутела/може и друга марка/.
Приготовление:Крема сиренето,захарта и маслото се разбиват до получаване на гладък крем.Взема се бисквитка потапя се в млякото ,и се нареждат една до друга в формата на тухла.Ред бисквити,ред крем,ред стафиди,ред бисквити,ред крем,ред банани,ред бисквити,ред стафиди,ред крем,ред бисквити.Накрая се намазва с крема8разтопения шоколад или нутелата-според това какво имате .Поръсва се със стафиди и се оставя в хладилника поне час за охлаждане.

торта за мама

торта за тате

парченце...

шоколадов сладкиш с майонеза

парченце...

Баклава
Кори от магазина,нареждат се в тавичка няколко кори,слагат се смлени орехи,после пак кори,пак орехи и накрая кори.Нарязва се на квадрати или както на вас ви харесва.Затопля се олио на котлона и като се сгорещи олиото ,се полива с него точно по разреза на корите.Слага се да се пече ,до зачервяване на корите.Отделно се прави сироп 1ч.ч вода ,2ч.ч захар ,слагат се на котлона и тази смес ври около 10мин.Баклавата се залива с готовия сироп изстинала,а сиропа трябва да е горещ.

супа леща

супа със свинско месо
Продукти:няколко парчета свинско месо или кокъли със свинско месо.Картофи,доматен сок,фиде,чушка,морков,прясно мляко,подправки.
Сваряваме месото и го накъсваме.Нарязваме на дребно картофките,моркова,чушката,доматения сок и ги слагаме да се сварят след известно време добавяме месото ,слагаме подправките/черен пипер,червен пипер,уни сос,вегета,чубрица/.Фидето се слага 5 мин преди да се изключи супата.Когато супата е готова ,застройваме със прясно мляко/не се чака да изстива/.
пърленка с кашкавал
Тесто най-обикновенно/може и от магазина/ ,се разточва на тънко ,набучва се леко с вилица,....намазва се с маргарин ,поръсва с кашкавал и се пече .



гъби в масло
печено пиле

салата от кус кус
Продукти:кус кус,сладка царевица,кисели краставички,риба тон,ролца от раци,майонеза,чесън,копър,черен пипер,черен пипер,уни сос.
Кус кус-ът се сварява и се измива със студена вода.Всички продукти се нарязват на дребно и се объркват с кус кус.Накрая се слагат подправките и майонезата.

картофи с копър и чесън
Сваряват се картофките,след което се слагат в тиган да се запържат леко с чесън и копър.Аз добавям и следните подправки,те са пожелание-вегета,куркума,черен пипер.

парченце...

пица калцоне
парченце...

пица асорти

свински ребра на фурна

пилешки крилца и ориз с моркови

кюфтенца
Смесвам 250гр.свинска кайма с 750гр телешка кайма.Слагам подправки-черен пипер,червен пипер,куркума,малко вегета,чубрица,ситно нарязан лук.Започвам да меся каймата и на три пъти добавям по половин шепа водичка ,оставям поне 1час в хладилника за да поеме каймата хубаво подправките и оформям кюфтета и пека на грил тиган.

филийки с яйца и сирене

яйчица

вторник, 2 февруари 2010 г.


кисело зеле със свинско месо
"Оладъи"
Продукти:500гр. брашно;2ч.ч./по 250мл/прясно мляко;21гр.прясна мая
Приготовление:Маята се разтваря в малко мляко/може и леко затоплено/,прибавя се и останалата част мляко ,след което се зобавя и малка по малка брашното.Става много гъста смес ,по гъста от боза...която да може все пак по късно да се обработва с лъжица.Оставяме да втаса за 30мин .на топло.
След като е втасало прибавяме...2 яйца;2с.л.захар;2с.л.олио;0,5 ч.л.сол;ванилия.Объркваме всичко и оставяме за още 30мин да втаса,след което вземаме по голяма лъжица,сгорещяваме олио и слагаме по една лъжица от сместа.Пържат се до зачервяване от двете страни.


пилешка супа

бисквитено парфе

бисквитено парфе